2011. április 8., péntek

Most már értem!!!! - Oktatás csodája Ausztráliában

Megvilágosodtam végre az ausztrál oktatást illetően végre, hála Michael nevű tanáromnak!

Kérdeztük, milyen lesz az utolsó vizsga open vagy closed book azaz nyitott vagy zárt könyves.
Azaz lehet használni a könyvet vagy nem.

Michael azt mondta, hogy ő azt preferálja, hogy használjuk csak nyugodtan a jegyzeteket a vizsgához, mint sok más tanár is ezt javasolja az országban, mivel elmagyarázta, hogy nem kell tudni mindent, sőt lerajzolt három egymásban lévő kört. A legkisebb volt a tudás, amit tudni kell, a közepes kör a tudni kéne kör volt...és a legnagyobb kör volt a nem kell tudni...

Azt mondta, a lényeg az, hogy tudd HOL kell keresni az infot, nem kell tudnod......ha pl nem tudod, hol van ez vagy az megnézed a neten vagy a térképen, ha nem tudod milyen valuta van Spanyolországban elmész és megkérdezed a bankban....

Ennyi a TITOK :-)))))) kész röhej....

Most már értem, ezért nincs szegényeknek túlterhelve infókkal az agyuk, mert erre rá lehet fogni, hogy majd megnézi valahol vagy megkérdez valakit....és ezért itt tényleg nem égő vagy kellemetlen ha hülye kérdéseket teszel fel vagy nem tudod Franciaország fővárosát vagy hogy hány földrész van a világon... végül is minek terheljék magukat ez is csak támogatja azt a légy laza, dőlj hátra életfelfogást, amit itt igazán élveznek..., mert van egy rakás tengerpart, napsütés és lehet szörfözni is meg szétihatod magad minden este - ez az itteni fiatalok többségét egészen jól leköti :-))

És még azt is mondta Mihály bácsi :-), ha ügyfelekkel dolgozunk, mindig mosolyogni kell, akkor is ha nincs kedved vagy a fejedre esett egy tégla öt perccel ezelőtt :-)) na ez megy nekik :-)

Nagy mosoly, majd Hi, How are you amit én már egybe írnék Hihowareyou... :-) mert kb. ez fejezné azt ki, hogy nem érdekli őket, hogy vagy ....de ez egy köszönési forma és ezért nem is kell rá válaszolni. Ha kipróbálod a választ, akkor ne azt mond, hogy very well - nagyon jól - vagy not too bad - nem túl rosszul - hanem mondj valami mást, őszintén beszélj magadról és meglátod, hogy néznek majd rád :-)))), hogy el kezdesz beszélni az érzéseidről.... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése