2013. február 27., szerda

2013. február 9: Mangalica Fesztivál, Szabadság-tér

2013. február 8-án Hugival, Ágotával, Laurával, Zolival kimentünk a Szabadság-téri Mangalica fesztiválra. 



Itt Ágotával és lányával Laurával pózolok :-) és a háttérben a lánysereglet mit keres ott ? 
Hát természetesen benne akartak lenni a hires Tibi blogban :-))


Zoli, Ronald Reagan, a Parlament és én :-)




Itt már összeállt a banda és még bent sem voltunk a fesztiválon :-)


Kami és Momo már átvette a helyi feelinget :-)
A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.
Hugi és Momo a kolbászokat mustrálják :-))
Ez az igazi, jó kis mangalicás forró disznó :-)
Imádjuk a fesztiválokat, a jó magyar ételeket, italokat, borokat főleg, de így télen a forralt bort is. Jó nagy tömeg volt, sok embert érdekelt, meg jó is végre kimozdulni ilyen hideg időben. Volt itt is sok minden finomság, minden mi szem-szájnak ingere! Ittunk eperbort, Hugi mangalicás lepényt evett, én meg ettem dupla mangalica kolbászos hot-dogot, amit jelen esetben inkább hot-pignek kellene neveznem :-)))




A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. 2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.


Kérem szépen, ez van, amikor nem csak a kerítés van kolbászból :-)
A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak a magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.
A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.


Hugi az isteni finom mangalicás lepénnyel, nyami :-)
Képek: saját
Forrás: www.mangalicafesztivál.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése