2013. február 12., kedd

2012. szeptember 29 - 30. Kingáék jönni Pest :-)

Végre Kingáékkal sikerült egyeztetni és eljöttek egy rövid hétvégére! Nem volt idő hosszabb túrára, így elugrottunk a közeli Maciparkba! Annyira aranyosak voltak, nagyon jó hétvégi program ötlet, közel van, tartalmas és olcsó is,  mindenkinek élmény szerintem !
A parkban 8 barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihenhet. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó van kialakítva, melyet rendszeresen utántöltenek. Ez biztosítja az ivóvizüket, valamint a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó időtöltés számukra a kergetőzés. Ennek a játszótérnek nagy sikere van a medvék között. A természetes élőhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyves erdő biztosítja az elrejtőzést, és a fáramászás lehetőségét. Ugyan minden medvének 38 játszópajtása van, azért vannak szigorú szabályok. Saját kialakított, kivívott rangsorát mindenkinek figyelembe kell venni. Ősszel és télen a territóriumnak is nagy szerepe van, amit illik betartani, ellenkező esetben ugyanis komoly következményekkel számolhat a renitenskedő.
 


A menhelyen élő hím állatok elhelyezésükkor ivartalanítva lettek, hogy szaporodás ne fordulhasson elő. Ilyen kis területen ugyanis a bocsok nevelése a nőstények számára lehetetlen, egymás bocsaiban kárt tennének, elkülönítésükre pedig nincs lehetőség. Téli álom idejére kialakulnak a párok. Így egy-egy szalmával megrakott barlangban akár több medve is pihenhet. A nyugalmi állapot idejére a takarmányozást fel-függesztjük. Kora tavaszig a kifutóban a látványos élet megszűnik.
Ő egy ormányos medve :-)
Medvéken kivül számos farkas, ormányos medve, mosómedve, szarvas, lovak és bocik is élnek itt.

És egy tökéletesen sikerült farkaskép, nem volt könnyű rácson át, de megvan!
Jött a falka, de kaja nem volt senkinél. A medvéket lehet amúgy mézzel etetni, érdemes mézet és fakanalat vinni, majd rájöttök miért. :-)
A kis bocsok - már bocs - hehe, nagyon édesen játszottak, kergetőztek, labdáztak együtt az udvaron. Őket figyelte a legnagyobb tömeg, alattuk gugolva könnyedén volt fényképezni.


Szuper jó program ez is, főleg gyerekekkel vagy ha Ti vagytok Nagy gyerekek! :-)

Nyitva tartás: 8-tól 19 óráig   

Az év minden napján, ünnepnapokon is nyitva vannak! 

Cím: Veresegyház, Patak u. 39. 
Belépődíj: Felnőtt: 500 Ft

Medveles után ebéd a közeli étteremben
Másnap szeptember 30-án kimentünk a Romkertbe, na nem bulizni vagy inni hanem hallottuk, hogy látványos őstermelői piac van ott hétvégente. Feltétlenül meg kellett néznünk, hiszen már csak ezeken a helyeken vehetünk egészséges zöldséget, gyümölcsöt és amúgy is támogassuk a magyar gazdákat szerintem.

ET és Kingáék bámulják az utcai előadást
A Szimpla kert a pesti romkocsmák úttörője, igazi trenddiktáló, kulthely. Kétségkívül a legismertebb a helyiek és a turisták körében egyaránt. Egy kis Szimpla-történelem: 2001 a kezdetek éve; a Kertész utcai kis Szimpla után születik meg a romkocsmák hőskorában a Szimpla kert a Király utcában. 


A kis Szimpla 2004/2005-ben az egykori Tűzraktér helyén üzemelt, a Szimpla kert pedig 2004 óta a Kazinczy utca 14-ben működik. Bárhol is legyen, a Szimpla kert egyedi atmoszférája mindig rabul ejt - mostani kedvencünk a Trabantból kialakított asztal. Mi sem bizonyítja jobban, mint a Lonely Planet közönségszavazása, amelyen a Szimpla kert lett a világ harmadik legjobb bárja! 

 
A programkínálat éppoly sokszínű és egyedi, mint a hangulat;a saját forgalmazású filmekkel működő kertmozi, filmfesztiválok és kiállítások békésen megférnek a biciklis vásárokkal, vagy a megőrzésre, gyógyításra otthagyott szobanövényekkel.

Itt a banda ( Eszter, Zoli, Csabi, Rita, ET, Isti, Kinga és Hugi ) megpihent, ettünk, ittunk a helyi finomságokból. Tényleg minden kapható mi szem szájnak...többek között mi friss házi rétest, zöldalmát vettünk és valami magvakat is még, mert Hugi mókusként nagyon szereti azokat rágcsálni :-))

A somorjai rokonaink :-))
Művész romkocsma - belső kert- Hugi: az én művészképem :-)
Ez egy tök dizájnos luxusötlet :-) Fürdés avagy kádban pihenés az utcán a kocsma előtt. Akinek ez nem igazán extravagáns, az a benti udvarban még trabant roncsból átalakitott helyen is ülhet!
A terv a Cserpes Tejivó meglátogatása volt a Deákon ( azóta már a Corvin negyedben is van ) de sajnos zárva volt. Azóta már párszor voltam ott Hugival és elmondhatom, hogy ha friss péksütikre, cserpes túrórudira vagy igazi túrókrémre vágytok akkor menjetek el és próbáljátok ki ti is. Magyar tulaj, magyar házi, jó minőség! Innen elmentünk a Deákon egy kinti helyre, ott iszogattunk. Ezután Zolival és Eszterrel elmentünk a jó kis Patkó Bandiba kajálni egyet. Utána hazamentünk velük, mint kiderült pár percre lakunk egymástól :-)
Eszter és Zoli az élet nagy dolgairól :-)
Forrás:
http://medveotthon.hu/
http://romkocsmak.hu/

Képek: saját fotók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése