2009. november 23., hétfő

SZEPTEMBER 15., Gabival Észak-Sydneyben

SZEPTEMBER 15.,

Másnap Gabival és Szilvivel ( köszi Szilvi a soförködést és az idegenvezetést ezúttal is!) elmentünk és megmutattuk Gabinak Dee Why tengerpartot itt Észak-kelet Sydneyben, amely egy szép, hosszú, homokos part, 18 km-re a belvárostól. A neve ismeretlen eredetű, illetve több találgatás is van, de nincs konkrétum. Itt már alig várom a tesóm hozzászólását, vajon mit sikerül neki kinyomoznia :-) Ezután, North Headre autóztunk, majd Manly part következett.


Dee Why part, Gabi fényképezi a csodás tájat és a rekkenő hőségben pihenő munkásokat :-)


North Head, a Sydney Harbour Nemzeti Park része, egy négy hektáros homokkő plató, ahonnan csodás kilátás nyílik a Port Jackson vagy Sydney Öbölre. Na mármost itt egy hadihajót kaptam lencsevégre, amint békésen úszik be az öbölbe, a belváros irányába.


Vadvirágok és hadihajó... Itt örömködöm a jó időjárás és a csodás táj miatt, no worries, ez Ausztrália :-)

Úton Manly tengerpart felé...

Manly beach, kedd délelőtt...relative kevesen vannak érthető módon...

Gabi a Manly Corso-n korzózik :-)

Bokáig bementem a tengerbe, még elég hideg volt. Ausztrálosan, mezítláb közelítem meg a sétányt. Ja, igen itt teljesen elfogadott ha akár a belvárosban is lábbeli nélkül sétálsz... :-)

2 megjegyzés:

  1. Bezzeg, aput hogy megnézték Tapolcán! :D Egész jó ez a fotó! :)

    VálaszTörlés
  2. Egy James Meehan nevű felfedező egy régi feljegyzésében említik először: "Wednesday, 27th Sept, 1815 Dy Beach - Marked a Honey Suckle Tree near the Beach" De h. mit jelentett számára a "Dy" [dee-why], azt nem írta le és nem is derült ki csak találgatnak. De a nevet megtartották, csak átírták fonetikusra. Ennyit találtam! :)

    VálaszTörlés