2009. november 23., hétfő

SZEPTEMBER 14., Gabi megérkezett Sydneybe

SZEPTEMBER 14.,

Gabi megérkezett Sydneybe, ha jól emlékszem szept 13-án, de másnap hétfőn találkoztunk a Town Hall-nál, a belvárosban. Gabi szintén nagy világjáró, azaz az ő szavaival élve, utazó. Ez több, mint a turista szerinte...végül is igaza van. Az idő eléggé felhős volt, de laza sétára teljesen alkalmas volt. A városnézést a belvárosban kezdtük, George és Pitt street, majd a kínai negyeden keresztül bementünk a Tumbalong parkba és a Darling Harbourbe, a szórakozónegyedbe, IMAX mozi, parkok, éttermek, bárok. Az idő rosszabodott, ugyhogy átsétáltunk a Pyrmont hídon és bementünk megnézni a Tengerészeti Múzeum ingyenes kiállítását. Ezután egy kis vásárlást engedélyeztem :-) Gabinak a Harbourside Shopping Centerben.


Gabi nem nagyon akarta, de csak rábeszéltem egy fotóra a sydney-i kínai negyed előtt :-)


Gabi még sosem látott ausztrál vízet, igy azt próbálgatja, tud-e vízen járni, de nagy szomorúságára ez itt a Tumbalong Parkban ( Darling Harbour ) sem müködik :-)

Cockle Bay Wharf, Darling Harbour, háttérben a 3 dimenziós IMAX mozival ( már Budapesten is van! )

Gabi a Pyrmont hídon várja az egysínű vasútat, de a monorail csak nem jött :-)

A tengerészeti múzeum
Ez a kollekció a Tengerészeti múzeum boltjában kapható. A figyelmes szemlélő 3 (!) db magyar bélyeget is felfedezhet a csomagban. Kérjük a megfejtéseket a tibiau2005@yahoo.com címre beküldeni szíveskedjék, a szerencsés megfejtők között értékes gratulációkat sorsolok ki :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése