2009. december 8., kedd

SZEPTEMBER 16, Hajókázás Sydneyben

SZEPTEMBER 16

Gergővel megbeszéltük pár nappal ezelőtt, hogy kihasználva bérletünket, lemegyünk hajókázni, ahol még nem jártunk csak úgy spontán. Találkoztunk is délelött a Circular Quay-on, a mólóknál, ahonnan a kompok indulnak. Választásunk Meadowbank-re esett, mert jó messze volt nyugatra bent a Parramatta folyón, meg fogalmunk se volt arra mi lehet.

Alighogy elindult a komp, elkezdett esni az eső és oltári nagy szél lett, az idő kész káosz volt...ennek ellenére végigjártuk oda-vissza az utat...



Első állomás Cockatoo sziget volt, ez a legnagyobb sziget a Parramatta folyón. Régen börtön, majd ipari iskola, később pedig hatalmas hajógyár volt a szigeten, melyet fegyencek építettek. Manapság a Világörökség listáján lévő Nemzeti Park, ahol kemping és kávézó is található, de kiállításokat és rendezvényeket is szerveznek itt.


Innen csodás kilátás nyílik Sydney belvárosára, már most minden hely elkelt a 2009-es Új Évi Bulira :-)


Itt az óriási szél miatt szétment a fejünk és kicsit torz arcot vágunk :-)


Abbotsford külváros mólója mellett látható dokk, csendélet...


Az eső egyre jobban kezdett esni...nem Anglia, ez is Sydney bár a hangulata szerintem hasonló.


Meadowbank, megérkeztünk! :-) Az égadtaegyvilágon semmi sincs itt :-), szakadt az eső és kb 40 percünk volt a visszaindulásig :-) Kis séta az esőben, majd megtaláltunk egy ALDI szupermarketet és bevásoltunk a diákebédre :-)


Azt irja, hogy Ham and Chicken Roll...hát ebből csak a roll, a tekercs volt igaz, mert hogy ebben sem sonka sem csirke nem volt, de még csak húst se látott az százezerszázalék :-)
Ez volt az a szörnyű ALDI-s 1 kg-os párizsi, amit azóta se felejtek el :-)
2,25 AUD volt az ára...azaz 360,-Ft :-) és iszonyú íze volt...soha többet nem ettem ilyet azóta se... :-)


Itt Gergő készíti a mennyei ebédet :-))) az ALDI-s párizsiból és a török kenyérből, ami viszont fincsi volt és a desszert kókuszos is


A visszaúton kiszálltunk a jómodú Double Bay-ben, ahol végre elállt már az eső...


Double Bay eső után

1 megjegyzés:

  1. Hahó! Olyan vagy mint egy turista, szinte csak kirándulsz! :D Meló? Vizsgák? Na de lassan már jöhetsz haza!!! :)

    VálaszTörlés