2009. december 21., hétfő

OKTÓBER 28

OKTÓBER 28, Bradleys Head, egy kis bicajozás - 2. rész


Az előző bejegyzéshez hűen ragaszkodva, folytattam pár nap múlva a bicajozást, pontosan onnan, ahol abbahagytam egy héttel ezelőtt.


Bradley Head egy szép félsziget a Sydney Kikötöi Öböl északi parti részén, mely nevét William Bradley után kapta.


William Bradley, egy angol tengerésztiszt és térképész volt, aki az Első Flottával érkezett Ausztráliába 1788 januárjában. Expedíciói alatt számos területet fedezett fel és egyike volt azon telepeseknek, akik felvették a kapcsolatot az itt élő őslakosokkal és széles körben tanulmányozta szokásaikat és természetüket. Később ez a kapcsolat sajnos megszakadt és ehelyett élelmiszerszerző missziót szervezett, de hajótörést szenvedett, minek eredményeképpen 11 hónapig vesztegelt Norfolk szigeten.




A félsziget volt a helyszíne a Mission Impossible II. című akciófilm egyik jelenetének, itt állítottak fel egy ideiglenes házikót, melyet le is bontottak a filmezés után.


A bicajozás nagyon jól esett, de hát a bicaj is jó volt nem csak a bicajos :-) Köszi ezúttal is Szilvi!
Jó pár lépcső volt útközben, ahol át kellett emelni a bicajt, de ez tovább növelte a mozgás élvezetét.


Csodás öblök váltakoztak az ösvény bal oldalán.
Ez épp a Manly partra közlekedő kompjárat.


Jó kedv és jó idő, az alapok :-)


Az ösvény jobb oldalán meg a dús, zöld erdő, olyan érzést kölcsönzött a túrámnak, mintha rég elhagytam volna már a várost és nem itt lennék, kb. félórányira Észak-Sydneytől. Hihetetlen, milyen jó helyek vannak elérhető közelségben, persze nem mindegy merre lakik az ember :-)


Ez az HMAS Sydney nevű cirkáló, hadihajó előárboca, ez a hajó vett részt az első világháború alatt az első, hajót hajóért egyezményben. 2000-ben ezt az emlékművet újraszentelték valamennyi háborúban elesett tengerész és ott szolgált hajó emlékére.


Jól esik megpihenni a túra után, ezt ünnepelendő emelem fel a kezemet :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése