2013. december 31., kedd

december 14: Advent Baden bei Wienben

Idén december 14-én egy Badeni bei Wien adventezésre utaztunk el egy tavasbarlang látogatással együtt. Összefoglalva ez az egynapos túra távolról sem volt olyan hangulatos, karácsonyi élmény, mint a tavalyi Mariazell-i advent, amiről szintén írtam, de így is természetesen jól éreztük magunkat, de ha igazán szép helyre szeretnétek menni akkor az Mariazell. Bécs adventi vásárait érdemes kihagyni, mivel az egész vásár az idegenvezető elmondása alapján is, már kommersz és hatalmas tömeg van kint. Sokkal hangulatosabbak az osztrák kisvárosok. Ezt megerősítve az úton több helyen nem is álltunk meg parkolókban szünetre, mert annyi busz állt a benzinkútnál, hogy senki nem került volna sorra.

Oh hogy is írjam le, hogy ne tünjek pesszimistának :-) de végülis ez a véleményem. A prosiban és a neten is úgy írják, hogy a Seegrotte egy páratlan, csodás tavasbarlang... ????? Marketingnek nagyon jó, de a legjobb maga a tavasbarlang marketingesei, tulajdonosai, akik ezt a gyakorlatilag II. világháborúban gipszbányaként majd földalatti titkos repülőgép összeszerelő üzemnek használt bányát megvették és turista látványosságként hirdetik. Eddig tán nem is írtam ennyire negativat látványosságról, de most ennek is eljött az ideje :-)))

Teljesen és egészében meghagyták a gupszbányát úgy ahogy volt szerintem. Oké minden nap több tizezer liter vizet kiszivvattyúznak, hogy az adott vizszint meglegyen minden nap, de ennyi, meg van egy két bábú, de nem igazán sikerült a bányász hangulatot megteremteni. Azaz röviden szinte semmi, de semmi nincsen bent, néhény fényképen, pár használati tárgyon és egy repülő roncson kivül. A hajókázás a teljesen sima és neutrális falak között összesen 5-6 perc maximum, szóval ennyi és mindez 9 euroért. Lehet, hogy az idegenvezetés teljes hiánya miatt, de nekem ez jött le, elnézést az őszinte véleményért, lehet Nektek, ha elmentek, tetszeni fog! :-)

Baden bei Wien egészen közel, mintegy 34 km-re található Bécstől. Aranyos kisváros, hangulatos kis utcácskákkal. Az idegenvezető mondott pár sort a Fő téren. A piacra még elkisért, aztán szabadidőt kaptunk. Nagyon finom mézeskalácsokat vettünk itt, a már jól ismert, kipróbált Pirker cégtől.

A piacon beültünk egy pici, hangulatos faházba, ahol isteni fincsi forralt bort ittunk, kekszet is kaptunk hozzá. (3,50 euro volt ott, de a Kurparkban csak 2,50 euro, a Vörösmarty téri adventi vásáron pedig kb. 3 euro átszámítva, majdnem egyárban...kérdésem szerintetek az osztrák és a magyar fizuk is majdnem egyszinten vannak ?...no komment..)

Ez a hogyan fotózzuk önmagunkat séta közben nevű széria egyik "remekműve" :-))

A nagy meglepetés: igen a nagy semmi volt! A főtéren pontosan három darab bódé volt és kész.

Még jó, hogy elsétáltunk a Kurparkig, a sétálóutca végéig, ott volt még néhány bódés. Emberek alig, csak sötétedés után jöttek ami érthető is, mert nappal nem nagy hangulata volt. 


Ez a kaszinó, de nem játszottunk. Helyette ettünk végre, mert másik meglepetés, hogy mindenhol italokat (forralt bort és puncsot) árultak, ami jó, de nem volt étel. Itt árultak végre kis vékonyka kifliben osztrák virslit(2,50 euro) és 2 db nagy héjában sült burgonyát, szalonna kockákkal és tejföllel megbolondítva (5 euro).

Ime Beethoven szülőháza, egy romanikus kis utcában.

Ekkor indultunk már hazafelé, igen most már jóval szebb volt így a város. Mondjuk jelentősen hidegebb lett, nappal nagyon szuper sétálóidőnk volt.

Utolsó bevásárlás és rohanás a buszhoz, huuu pont odaértünk! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése