2011. május 25., szerda

Nincs már Moszkva tér - Átnevezés Mánia Itthon !

Mai napon meglepetésként ért, hogy már nincsen Moszkva tér... helyette Széll Kálmán lett az új elnevezése.

Utánanéztem a neten a részleteknek, hátha titeket is érdekel...

A Széll Kálmán tér Budapest és a budai oldal egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A tér neve 2011. május 12-től változott Moszkva térről Széll Kálmán térre a Fővárosi Közgyűlés 2011. április 27-i döntése értelmében.

Dukai és szentgyörgyvölgyi dr. Széll Kálmán (Gasztony, 1843. június 8. – Rátót, 1915. augusztus 16.) politikus, miniszterelnök, pénzügyminiszter, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

A Fidesz és a Jobbik szavazataival a közgyűlés elfogadta a közterületek átnevezéséről szóló előterjesztést. A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében a Moszkva tér Széll Kálmán, a Köztársaság tér II. János Pál pápa, a Margit híd budai hídfőjénél található közterület pedig Elvis Presley nevét veszi fel.
Forrás: wikipedia és hvg

Illetve régebbi hír még márciusból...

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a ferihegyi légikikötő neve az Országgyűlés szerdai döntése szerint. A képviselők az energetikai tárgyú törvények módosításával, 231 igen és 71 nem szavazattal határoztak a névváltoztatásról.
Fónagy János és Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két államtitkára a világhírű magyar zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából kezdeményezte a repülőtér nevének megváltoztatását. Indoklásuk szerint ezzel a lépéssel is emléket kívánnak állítani minden idők egyik leghíresebb zongoraművészének, a XIX. század legjelentősebb romantikus zeneszerzőjének.
Forrás: origo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése