2009. október 10., szombat

JÚLIUS 27, Bondi Beach-i illúziók

Egy szép napon elhatároztam, hogy lemegyek a híres BONDI (ejtsd: bondáj ) partra. Útközben összetalálkoztam véletlenül egy iskolatársammal, a laza brazil sráccal Douglas-sal. Kajáltunk egy jó kis tésztát, majd lementünk a partra pihenni.



A Bondi beach, vagy tengerpart magyarul, 7 km-re fekszik csupán Sydney belvárosától, amit sokan ki is használnak és jönnek ide le kocogni, fürdeni vagy szörfözni.

'Boondi' egy őslakos szó, melynek jelentése: a sziklák felett megtörő víz

A parton fekvő Bondi Szörfös Életmentő Klub a világon az egyik első ilyen klub volt, melyet 1907-ben alapítottak.

TÉL VAN ! ? Ezt ki mondta ? El se hiszem, hogy ilyen tél is van ! :-)
Hivatalosan a tél közepén vagyunk itt Sydneyben, de a hidegnek, szélnek nyoma sincs...mindenhol fürdöző fiatalok, szörfösök, pálmafák, meleg időjárás, napsütés, kék ég...!


Egyik haverom megkérdezte viccből: Ezt most, hogy értelmezzem ? Alkoholmentes zóna vagy alkohol szabad zóna ? Mondom, szerintem az előző, mivel tiltják az italfogyasztást... :-)
További kérdés: Na jó, de mi lesz 2012 január 22 után, onnantól már lehet itt is inni ? :-)


Oh igen, kérem, itt szabályok vannak még a kutyákra is!
Esténként ( pontosan meghatározott időben ) sétáltathatod a kutyádat, de csak akkor, feltéve ha pórázon van és eltakarítasz utána! Kérem, rend a lelke mindennek!


Pálmafák, kék ég...ez a téli paradicsom ?
Kocogó lányok...
Parti románc...alatta felhívás: dobd a kukába a szemetet, ne a partra - és be is tartják!
és egy bondi beach-i parti étterem kinálatában asszem a Gelato bárban, megpillantottam ezt az étlapot - ismerős ételekkel kis hazánkból: magyar borjú gulyás, paprikáscsirke ( régen magyar volt a tulaj, mostmár talán orosz )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése