2009. október 26., hétfő

AUGUSZTUS 5, Tengerpartok sorozat: Balmoral Beach

AUGUSZTUS 5.

Ime egy újabb szép tengerparti sáv itt Sydneyben, ráadásul ez nincs is messze a jelenlegi lakhelyemtől, még bicajjal is csak 40 perc..most már tudom :-)

Ez a csodás kilátás tárul szemünk elé, amikor autóval közelítjük meg Balmoral partot.
Mellesleg jó kis meredek utca, olyan picit mintha San Francisco utcáin lennénk :-)
Balmoral egyébként egy Skóciában, pontosabban Aberdeenshire-ben fekvő kastélyról kapta nevét, melyet Albert herceg vásárolt meg. A tengerpart mindössze 9 km- re fekszik a belvárostól, azaz a CBD-től, ez a Central Business District, a központi üzleti negyed. ( Itt nem mondják azt a belvárosra, hogy downtown, mert az amerikai. ) A homokos partot, fügefákkal övezett sétány veszi körül. Igazából két részből áll, Edwards és Balmoral beach, melyeket egy sziklás kiszögelés választ el egymástól. Itt áll egy szép fehér köralakú építmény, a Rotunda, ez a helyszíne a nyaranta megrendezésre kerülő Shakespeare by the sea rendezvénynek. A parton található még egy 1930-as évekből származású fürdőpavilon, ahol manapság elegáns étterem és kávézó müködik.
Egy átlagos szerda délután itt Balmoralon: anyuka megfürdeti a két kis csöppséget. Itt a gyerekek, a tenger mellett nőnek fel, abszolute nem fáznak a vizben, boldogan rohangálnak a tengerben...persze beletettem a kezem, nekem hideg volt :-)
Az előző állításomat Bence is bizonyítja, lelkesen rohangál a vízben...télen!

Szilvi gyorsan szárazra varázsolja Bencét, a nagy vízbegázolás után :-)
Tibi a bébiszitter gyakorol, hogyan fogjunk meg egy örökmozgó gyereket!
Ez a hires sziklás félsziget, mely kettéválasztja Balmoralt, kedvelt hely esküvői fotózásokra.
Naplemente, yachtok, búcsú egy időre Balmoraltól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése