2013. szeptember 27., péntek

2013. június 8: Főzdefeszt és francia étterem


Csodás meleg nap volt egy kis sörözéshez és ha már együtt voltunk ( Hugi, Laci Bá' - apósom és Anyukám ) nagyon jó ötlet volt a Kálvin - térről bemenni a Szabó Ervin térre, ahol megrendezték a Főzdefesztet.


A Főzdefeszten a magyar kézműves sörgyártók színe-java vett rész, sok fajta sör volt, alig tudtunk választani, mit igyunk elsőre. A sörhöz találtam fincsi sörperecet - így tuti volt az élmény! :-)


Azután kis séta, körbenéztünk, de mivel megtaláltunk egy nagyon jó kis standot: a tapolcai Stari Sörfőzde pultját, nem tudtunk ellenállni és kikértünk egy kört az ír vörösből.



Innen csapolták azt a különleges, mélyvörös színű sörkülönlegességet, mely igen finom, aromás sör, csak ajánlani tudom!


És természetesen nem maradhatott el a tipikus magyar fesztiválétel: a kenyérlangos vagy langalló.

És most kérem vigyázat, mert a nyugalom illetve a kis pocitok és ízlelőbimbóitok megzavarására alkalmas képek következnek :-), úgyanis tesóméktól kaptunk egy éttermi bónt az alábbi francia étterembe, melyet felhasználhattunk ebédre vagy vacsorára. 

Aki felkészült :-) nézze tovább a képeket!


A sörfesztivál után, a tömeg után, egy nyugodtabb, romantikus, csendes környezet fogadott minket, amikor beléptünk a Chez Daniel étterem ajtaján.


Mint, ahogy a fenti képek mutatják is, ez az étterem, nem egy normál étterem, azaz nincsen sok asztal, nagy termek. Van egy hangulatos belső udvar és egy belső rész is, virágok mindenhol, nagyon személyes, baráti a légkör, udvarias a kiszolgálás - tényleg csak a legjobbat tudom mondani róluk. Egy igazi kis sziget a belvárosban, érdemes kipróbálni, mert két teljes menüt megkóstoltunk és minden étel csodásan finom volt és gyönyörűen volt tálalva és elkészítve. 

És most jöjjön az ételsor, nyami :-)

Házi vidéki pástétom toast kenyérrel

Spárgakrém leves

Tengeri süllő, feketekagylós curry mártással és vadrizzsel

Provance-i marhahús pörkölt, vadgombával, főtt új burgonyával

Házi csokitorta eper és vanília öntettel

Eper torta angol szósszal

Extra édesség: Créme brulée, égetett tetejű vaníliakrémmel
 Jó étvágyat! :-) 

Képek és szöveg: saját :-)
 

1 megjegyzés:

  1. Lehet, picit fura az ízlésem, de nekem az a kenyérlángos tetszik a legjobban... ...nyami.... :)

    VálaszTörlés