2012. április 11., szerda

Tessék csak büszkének lenni Budapestre!!!

Európa legjobbjai közé került Budapest
Lezárult a "2012 Legjobb Európai Desztinációja" szavazás, Budapest a versenyben lévő 20 város között a hetedik helyezést szerezte meg magának.
A European Travellers Choice versenyében a megtisztelő "2012 Legjobb Európai Desztinációja" címért olyan városok versengtek, mint Bécs, Dubrovnik, Prága, Berlin, Firenze vagy Lisszabon. A háromhetes szavazási periódus végén a győztes város Portó lett. A top 10-ben a következő városok kerültek: 2. Bécs, 3. Dubrovnik, 4. Prága, 5. Brüsszel, 6. Berlin, 7. Budapest, 8. Lisszabon, 9. Firenze és 10. Edinburgh. A városokra összesen több mint 200 ezer szavazat érkezett.
A European Consumers Choice oldalon rövid szöveges és képes bemutatóval ismerhetik meg az oldal látogatói a 10 legjobb úti célt. Portó ismertetése szerint a város minden látogatónak kínál érdekességet, azoknak is, akik az autentikus, történelmi oldalára kíváncsi, és azoknak is, akik a modern világvárost szeretnék felfedezni. Amit nem érdemes kihagyni, az a portói bor, az UNESCO világörökségnek választott történelmi központja. múzeumjai, elbűvölő parkjai és kertjei, valamint a helyi és nemzetközi dizájnerek ruháit felvonultató divatüzletek.

Budapesten a várost kettéválasztó Dunát emelték ki az oldal szerkesztői mint legizgalmasabb attrakciót, amelyen végighaladva számos jelentős látnivalót láthatnak a turisták, eltávolodva a belvárosi sürgésből, de mégis a város szívében maradva.
Cikk egy az egyben: turizmusonline.hu
Kép: saját mű :-)

1 megjegyzés: