Március 10-én Hugival voltunk az V.-ik Kézműves Magyar Ízek Vásárán - a Gasztropiacon.
Nekünk csak a második alkalom volt, nem az ötödik :-)
Őstulok szalámi és kolbász kóstoló |
Miért is ?
Mert:
- szerintünk kevesebb kiállító volt, csak úgy pangott a hely az ürességtől
- elrendezésileg pont ezért kusza, összevisszaság volt
- pár árus kimondottan nem volt kedves ( okés lehet mert utsó nap, vasárnap mentünk.. )
- még talán drágábbak voltak a termékek, mint tavaly
- vasárnap délután már élő program sem volt
- nem voltak kint a Kárpátaljaiak a jó kis áfonyás termékeikkel...
Szóval ennek ellenére azért persze élveztük, mert azt
néztük, ami a jó és kóstolgattunk fincsi étkeket, sajtokat, húsokat, de
amit viszont gyorsan tapasztaltunk, hogy a pénzünk csak úgy száguldott
ki a pénztárcánkból, mint a TGV, a francia gyorsvasút :-)))
Ettünk
mini adag őstulok pörköltet, az pl egy ezres volt. Okés hirdették is,
hogy lesznek mini fogások, csak azt felejtették el odaírni, hogy Mini
fogások, de MAX árakon :-)
Első ritka szerzemény: őstulok szalámi |
A neten olvastam, hogy az idei év újdonsága az őstulok termékek lesznek.
Az őstulok a magyar szürkemarha őse, mely 400 éve kihalt, de ennek a fajnak a
genetikai kódjával szinte teljesen megegyező Heck marhából sikerült a
fajt "feléleszteni", megmenteni és szaporítani.
Második szerzemény: őstulok kolbász |
A meglévő 60 példányból pedig most vágtak először, így ez igazi
érdekesség, ritkaság, amit csak itt lehet beszerezni! Kérdésem ( így utólag ) hányat
vághattak, ha csak olyan kevés van belőle...bocsánatot kérek mindenkitől,
de szeretem a húst, vadhúst, halat :-)
Szóval végül vettünk mind az őstulok szalámiból mind az őstulok kolbászból! Itt az ár nem számított :-)
Továbbá nagyon finomak voltak a magyar házi sörök, a panyolai pálinka és vettünk megint Torockói sajtot és magyar sajtot is. Összeségében azért elvoltunk :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése